2024/03/19 at 1:54 PM
Banner Top

Sosyal medyada yayınlanan “Yatağanspor maçında, Kestelspor’lu Mehmet Küçükdurmuş maçta gole giderken rakip savunma oyuncusunun sakatlanması ile golle sonuçlandırabileceği pozisyonu durdurarak topu taca atıyor! Futbol; dostluk, kardeşliktir. Bize bunu tekrardan hatırlattığın için teşekkürler!” mahreci ile yayınlanan kısa video ve videonun kahramanı Kestelspor’lu futbolcu Mehmet Küçükdurmuş Türkiye’nin spor gündemine oturdu.

Onlarca yorum gelen videoda kimi bu hareketi “gözyaşartıcı” bir fair play örneği olarak görürken, fair play örneğine övgüler yağdırdı. Yılın Fair Play ödülünün Kimi de hareketin maçın 84. dakikasında 4-1 gibi farklı bir skorla gittiğini ve durumun değişmeyeceğini öne sürdü. Bazı yorumlarda ise hücum oyuncusunun topu iyi kontrol edemediği ve arkadan savunma oyuncusunun da geldiğini gördükten sonra topu taca bıraktığı öne sürülmüş. Bazıları da amatör kümelerde bu gibi durumların normal olduğunu, futbolcunun kahraman ilan edilmemesi gerektiğini savundu.

Tüm Türkiye’nin gündemine oturan Mehmet Küçükdurmuş için kulübü Kestelspor bir teşekkür mesajı yayınladı. Mesajda;
“Futbolcumuz Mehmet Küçükdurmuş’un Yatağan Spor ile oynadığımız maçta, gole giderken, rakip savunma oyuncusunun sakatlanmasından dolayı, golle sonuçlandıracağı pozisyonu durdurarak, topu taca atması büyük Kestelspor ailesini gururlandırmıştır. Yapmış olduğu bu davranışın tüm futbol camiasına örnek olması temennisi ile Kestel Spor ailesi olarak futbolcumuza teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verildi.

Kestelspor yönetimi Mehmet Küçükdurmuş’un o pozisyonunun 6 milyon 802 bin 388 kişi tarafından izlendiğine dikkat çekerek, “Dünyaca ünlü spor sayfası @433 ‘ün paylaşımının 6.802.388 izlenme rekoru ile ülkemizi,şehrimizi ve en önemlisi Türk milletinin karekterini tüm dünyanın izlemesini ve görmesini sağlayan Futbolcu kardeşimiz Mehmet Küçükdurmuş’a teşekkür ederiz” diyerek ikinci bir teşekkür daha yayınladı.

Görüşler ne olursa olsun. Özellikle son dönemde profesyonellerde hasret kaldığımız fair play ruhunun amatörde yaşadığını görmek futbolumuz ve toplum yaşantımız adına sevindirici bir örnek. Amaç ve durum ne olursa olsun.
HELAL OLSUN…

Banner Content
Tags: , , , ,

Related Article