2024/04/20 at 2:05 PM
Banner Top

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu THY Avrupa Ligi’nde şampiyon belli oluyor.

Play Off maçları büyük bir heyecana sahne olan ve zorlu bir maratonun izlendiği organizasyonda şampiyonu Dörtlü Final belirleyecek.
Temsilcimiz Anadolu Efes’in de kupa için mücadele edeceği organizasyon Almanya’nın Köln şehrinde 28-30 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek.

Dörtlü Final’de Anadolu Efes ile CSKA Moskova, 28 Mayıs Cuma saat 19:00’da karşılaşacak. Barcelona ile de AX Armani Exchange Milan mücadelesi ise aynı akşam saat 22:00’de oynanacak. İki karşılama da beIN SPORTS 3 kanalından naklen yayınlanacak.

THY Avrupa Ligi’nde şampiyonu belirleyecek maç ise 30 Mayıs Pazar günü oynanacak ve saat 21:30’da yine beIN SPORTS ekranlarında olacak.

Daha önce EuroLeague tarihinde 25 kez karşılaşan iki takımın mücadelesinde maalesef CSKA‘nın 20-5‘lik üstünlüğü bulunuyor fakat Anadolu Efes, son dönemde yükselen form grafiği ile farkı azaltmaya kararlı.

Normal sezonu 24 galibiyet 10 mağlubiyetle Barcelona ile birlikte zirvede tamamlayan CSKA’nın ardından Anadolu Efes 22 galibiyet 12 galibiyetle üçüncü sırada bitirdi.

DÖRDÜNCÜ FİNAL, HEDEF 2. KUPA

THY EuroLeague Dörtlü Finali’nde 2’si üst üste olmak üzere 4. kez yer alacak Anadolu Efes, tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaşmak için mücadele edecek.

Anadolu Efes, 1958’den bu yana düzenlenen Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda Dörtlü Final oynadığı 2000 ve 2001’de üçüncü oldu, 2019’da ise ikincilikle yetindi.

Lacivert-beyazlı takım, 1996 yılında Türk basketbol tarihinin ilk Avrupa kupasını elde etmişti. Başantrenör Aydın Örs yönetimindeki Anadolu Efes, 1996’da Avrupa Radivoj Koraç Kupası’nı kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştı.

Anadolu Efes’te Sırp oyuncu Vasilije Micic ile milli basketbolcu Shane Larkin, bu sezon en skorer oyuncular olarak dikkati çekiyor.

Sergilediği performansla EuroLeague’de sezonun en iyi 5’ine seçilen Micic, forma giydiği 38 maçta 16,3 sayı, 4,8 asist ve 2,6 ribaunt ortalamalarıyla lacivert-beyazlı takımın Dörtlü Final’e yükselmesinde önemli rol oynadı.

Sezonun en iyi ikinci 5’inde yer alan ABD asıllı Türk oyuncu Shane Larkin ise çıktığı 33 karşılaşmada 15 sayı, 4,2 asist ve 2,4 ribaunt ortalamalarıyla oynadı.

Rodrigue Beaubois ile Krunoslav Simon’un yanı sıra bu sezon dikkatleri üzerine toplayan Sertaç Şanlı ve play-off son maçında Avrupa Ligi kariyer rekoru kıran Chris Singleton, sergiledikleri performansla Anadolu Efes’e önemli katkı sağladı.

Banner Content
Tags: , , ,

Related Article