2024/03/28 at 4:59 PM
Banner Top

Karşıyakalı Ziya Uyanık, Spor Koordinatörlüğününü yürüttüğü Özel Boğaziçi Koleji’ni iki sene içinde basketbolda marka yaparken, hedefi de Türkiye Şampiyonluğu olarak belirledi.

Pınar Karşıyaka’nın basketbolda çifte kupa kazanan 87 efsane kadrosunda yer alan Ziya Uyanık, Özel Boğaziçi Koleji’nde basketbolcu ordusu kurdu.

İki sene içinde alt yapı, spor okulları, yaş grupları ve büyük takımlarını oluşturan KSK’li Ziya, Spor Koordinatörlüğü’nü ve Başantrenörlüğü’nü yürüttüğü okuluyla Türkiye Şampiyonası’nda derece yaparken, büyükler takımını da Bölgesel Lig’esokarak İzmir’de basketbola yeni bir soluk getirdi.

Okul Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Erdoğan’ın da destek vererek, nizami bir basketbol salonu armağan ettiği Ziya’nın Basketbolcu Ordusu, iki yıl gibi kısa bir sürede basketbolda marka olurken, çıtayı da yükseltti.

Öncelikle okul ve kulüp takımlarını oluşturduklarını, alt yapıyı kurduklarını belirten Ziya Uyanık, “Şu anda u12, u14, u16’da birer u18’de iki takımımız var. Bölgesel Lig’de büyük takımımız mücadele veriyor. Liselerde geç başladığımız, ilk yıl Türkiye 5.liği elde ettik. İzmir ve grup etaplarını aşarak A ve B Takımlarımızla katıldığımız Liseler Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye dördüncüsü olmayı başardık. Hedefimiz kendi yetiştirdiğimiz oyuncularla yakın bir gelecekte Türkiye Şampiyonluğu’na ulaşmak ve Türk Basketbolu’na yeni oyuncular armağan etmek” dedi.

Banner Content
Tags: , , ,

Related Article