2024/03/28 at 7:30 PM
Banner Top
Altınordu ve Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Sait Altınordu’nun vefatının 40. yıl dönümünde Altınordu kulübü anma töreni gerçekleştirildi. İlk anma töreni Sait Altınordu’nun Alsancak Gar Meydanı’nda bulunan heykeli önünde yapıldı. “8” numaralı forması ile özdeşleşen ve 1978 yılında aramızdan ayrılan Sait Altınordu için İZBAN’ın Alsancak İstasyonu önünde lokma döküldü.
Törene Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U11, U15, U16, U17, U18 ve U19 Takımı oyuncularının yanı sıra, İcra Kurulu Başkanı Barış Orhunbilge, İcra Kurulu Üyesi Ali Ergöçmez, Dernek Yönetimi’nden Kenan Akseki ve çok sayıda Altınordulu, Sait Altınordu’nun Kokluca’daki mezarını ziyaret etti. Kırmızı lacivertli taraftarlar ve Altınordu’nun minikleri Sait Altınordu’nun mezarını çiçeklerle süslerken dualarla efsane oyuncuyu yad etti.
Törene katılanlar daha sonra, yakın zamanda aramızdan ayrılan Altınordu’nun sembol isimlerinden Salih Mertan, İsmet Orhunbilge ve Beytullah Baliç’in mezarını ziyaret etti.
İcra Kurulu Başkanı Barış Orhunbilge, amcasının ve Sait Altınordu’nun kırmızı-lacivertli renklere ne kadar değer verdiğinin altını çizerek, “Cumhuriyetin ilk spor kulübünün formasını giymek, büyük onurdur. Bunun değerini bilmenizi her şeyden çok istiyorum. Sait Altınordu, İsmet Orhunbilge ve daha onlarcası, bu onurlu forma için mücadele ettiler. Şimdi sıra sizlere geliyor. Çalışın, kıymet bilin ve geçmişinizi asla unutmayın” dedi.
Banner Content
Tags: ,

Related Article

0 Comments

Leave a Comment