2024/04/20 at 4:44 AM
Banner Top

Altay, transerde atağa kalktı ve eski futbolcusu Merter Yüce ile birlikte, daha önce anlaşma sağladığı Yunanlı Andreas Tatos ve Danimarka doğumlu Oğuz Han Aynalı’yı renklerine bağladı. Üç futbolcuyla 1.5 yıllık sözleşme imzalanacağı açıklandı.

Altay’da 1999 yılında futbola başlayan 2004-2005 sezonunda profesyonel olduktan sonra 2009’da Kayserispor’a transfer olan 33 yaşındaki Merter, Kayseri Erciyesspor, Giresunspor, Kardemir Karabükspor, Akhisarspor ve Bursaspor formalarını da giydi. Sezon başında Fatih Karagümrük’le anlaşan deneyimli futbolcu belindeki sakatlık yüzünden forma giyememişti.

Geçen sezon, Tetiş Yapı Elazığspor’a transfer olan Yunan orta saha oyuncusu Andreas Tatos ise takımında yaşanan sorunlar yüzünden Altay’ı seçti. Tatos bordo beyazlı formayla çıktığı 39 maçta 10 gole imza attı.

Danimarka doğumlu 27 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Oğuz Han Aynaoğlu ise, Bursaspor, Adana Demirspor, Kardemir Karabükspor, Çaykur Rizespor ve Adanaspor takımlarında mücadele etti.

Siyah beyazlılarda sıradaki ismin Ankaragücü’nden Anton Putsila olduğu öğrenildi. Türkiye’de 2015 yılında Gaziantepspor formasını giyen Putsila, Ankaragücü’ne transfer olmuştu. Altay geçen Mayıs ayında da Beyaz Rus Milli oyuncuya talip olmuş, ancak ret yanıtı almıştı.

Öte yandan siyah beyazlıların hazırlık maçları proğramı da belli . Altay 8 Ocak Salı günü saat 14.00’te Gazişehir Gaziantep Gaziantep ile 10 Ocak Perşembe günü de saat15.00’te Menemen Belediyespor ile karşılaşacak.

Banner Content