2024/03/28 at 6:24 PM
Banner Top

Ufuk Sarıca yönetiminde ligde fıtına gibi esen ve 6’da 6 yaparak namağlup tek takım kalan Pınar Karşıyaka Avrupa sınavında. FIBA Avrupa Kupası E Grubu üçüncü maçında yarın deplasmanda Belçika temsilcisi Phoenix Brüksel’le karşılaşacak olan Kaf Kaf finale doğru giden yolda ilerlemek istiyor.
İlk 2 maçında 1 galibiyet ve 1 yenilgi alan Pınar Karşıyaka, averajla lider durumda bulunduğu grubun üçüncü maçında yarın TSİ 22.30’da Brüksel’deki Neder-Over-Heembeek Spor Salonu’nda Phoenix Brüksel’le karşı karşıya gelecek.
Grupta diğer Belçika ekibi Spirou Basket ise Hollanda’dan Donar’ı ağırlayacak.
Avrupa kupalarında 212. maçını oynayacak Pınar Karşıyaka, geride kalan 211 maçta 108 galibiyet, 101 yenilgi ve 2 beraberlik aldı.
Bu maçlarda 16 bin 656 sayı atan yeşil-kırmızılı ekip, potasında 16 bin 412 sayı gördü. Kaf Kaf finalin en önemli favorileri arasında gösteriliyor.

 

Kaf Kaf Sarıca ile yeni bir final daha istiyor. Pınar Karşıyaka’ya 3 yıl aradan sonra dönen ve takımı adeta şahlandıran Ufuk Sarıca, 2012 yılında ilk sezonunda kulübe tarihinde ilk Avrupa finalini oynattı. Kaf-Kaf, o sezon FIBA Eurochallenge Cup’ta ev sahibi olduğu finalde şampiyonluğu 1 sayı farkla kaybetti.
Sonraki sezon Sarıca önderliğinde çıkışını sürdüren Karşıyaka, 2013-14’te tarihinde ilk kez Türkiye Kupası’nı kazandı. 2014-15 sezonuna Sarıca’yla 27 yıl sonra kazanılan Cumhurbaşkanlığı Kupası’yla başlayan Pınar Karşıyaka, Avrupa’daki yeni adresi ULEB Eurocup’ta çeyrek final oynadı.
Aynı sezon tarih yazmayı sürdüren Karşıyaka, Ufuk Sarıca’yla dünyaca ünlü Sırp antrenörler Obradovic’in çalıştırdığı Fenerbahçe ve Ivkovic’in dümende olduğu Anadolu Efes’i geçerek Süper Lig’de 28 yıl sonra şampiyon oldu. Şampiyonlukla 2015-16’da tarihinde ilk kez Avrupa basketbolunun zirvesi Euroleague’de mücadele etti ve Barcelona zaferine imza attı.

Banner Content
Tags: , , , ,

Related Article