2024/03/19 at 6:37 AM
Banner Top

2009-2010 sezonuydu. İzmirspor’un 3. Lig’de yer aldığı son sezon yani. Şimşekler 2004 yılında 1.Lig’e veda ederken, 4 yıl sonra da kötü gidişi durduramamış ve 2008 yılında 3.Lig’e düşmüştü.
O dönemler statü gereğince 3.Lig iki kademede oynanıyordu. Takımlar birinci kademeden taşıdıkları puanlarla ikinci etaba giriyor, ilk ikiye girenler 2.Kademe de Yükselme Grubu’na kalıyor. diğerleri Klasman Grubu’nda yer alıyordu. Klasman Grubu’nda birinci olan 5 takım (o sezon Yeni Menemen Belediyespor oldu) play off oynuyor, klasmanda son üç sırayı alan takımlar amatöre düşüyordu.
Son maçını hiç bir iddiası ve kaygısı bulunmayan Nazilli Belediyespor ile deplasmanında golsüz beraberlikle bitiren Şimşekler, 46 puana ulaşmıştı. Ne var ki son maçını küme düşen Muğla ile deplasmanda oynayan ve 1-1 beraberlike bitiren Tekirova Belediyespor da puanını 46 yapmış ve averajla ligde kalmayı başarmıştı. Zaten Marmaris Belediyespor da ligden çekilmişti.


İzmirspor böylece tarihinde ilk kez profesyonel liglere veda etmiş ve amatöre düşmüştü.
Oysa Şimşekler o sezon küme düşmeyi hiç de haketmemişlerdi. Şimşeklerin müthiş bir mücadele sergilediği karşılaşmalardan biri Buca İlçe Stadı’nda 4-1 kazandıkları ve son maça ümitle çıkmalarını sağlayacak olan Ispartaspor maçıydı.
İzmirspor 6 haftalık yenilmezlik serisinin ardından lider Menemen’e 4-3’lük skorla boyun eğerken, sondan ikinci haftaya, geçmiş dönemlerde de keskin bir rekabet yaşadığı pembe – yeşilli ekip karşısına çıkmıştı.
Kıran kırana geçen ilk yarı golsüz sona ermiş, ikinci yarıya Tufan Deniz’in yerine Ahmet Aras’ı alan İzmirspor 52. dakikada Ahmet ile golü bulmuştu. Hemen 4 dakika sonra da savunmadan çıkan Erşan’la farkı ikiye çıkarmıştı.
İzmirspor rakip kaleyi abluka altına almış, Ahmet Aras’ın bir topu daha direkten dönmüştü.
İzmirspor baskısından bunalan Ispartaspor şöyle bir ileri çıkmış ve onların da bir topu direkten dönmüştü.
Şimşekler dalga dalga geliyordu. Isparta kalecisi Fatih Kaldan, bir sağa bir sola yatıp, kurtarış yapmaktan neredeyse bitkin düşmüştü.


Dakikalar 64’ü gösteriyordu, İzmirspor’un o dönem vitrine sürdüğü 3-4 yetenekli isimden biri olan Rıdvan Gürler, hızla rakip yarı alana sarktı. Savunmadan da topu söküp, “Küçük Altobelli”, usta golcü Rıza Tuyuran’ın oğlu Emre Tuyuran’ı gördü. Emre bu ikramı affetmedi. İkinci yarı başlayalı 10 dakikada bile geçmemiş, durum 3-0 olmuştu. Buca İlçe Stadı yıkılıyordu. Ahmet Aras maç son dakikada kendisinin ikinci ve takımının 4. golünü Isparta ağlarına bırakırken, Refik Kızılkaya’nın golü pembe yeşilli ekibe ancak şeref sayısı olmuştu.

Bir maç önce Menemen’de 4-0 yenik durumdayken (ikisi ev sahibine biri konuk takıma 3 kırmız kart çıkmıştı) son üç dakikada 3 gol bulan ancak zamana yenik düşen Şimşekler 4 gol bularak, sezonun en yüksek skoruna ulaşmışlar ve sondan ikinci haftayı unutulmayacak bir maçla kapamışlardı.

Şimşeklerin 4-1’lik zafere imza atan ve son haftaya umut taşıyan kadrosu şöyleydi:

İZMİRSPOR:

1 Onur Kapancıgil
2 Erşan Kamay Gol
3 Ali Aydın
4 Efe Karaoğlu
5 Olcay Çınar (Dk.70 17- Olcay Kaya)
6 Uğur Özvardar
9 O.Emre Tuyuran
7 Tufan Deniz (Dk.46 15 – Ahmet Aras)
8 Çağrı Ortakaya (Dk.44 14-Tufan Apaydın)
10 Rıdvan Gürler
11 Doğukan Uzunoğlu

YEDEKLER:
12 Gökhan Konur
18 Serhat Maden
13 Hakan Açıkalın
16 Halit Keser

TEKNİK DİREKTÖR:
Murat Gürkan Zora

HAKEMLER: Onur Salık, Özcan Genel, Eser Eli

Banner Content
Tags: , , , , , ,

Related Article