2024/03/19 at 5:09 AM
Banner Top

Yıllardır sporun ve sporcunun gelişmesini destekleyerek sektörde örnek bir duruş sergileyen Türkiye’nin erkek giyim markası Kiğılı, Makedonya Basketbol Milli takımının ve Makedonya Olimpiyat Komitesi’nin sponsorluğunu üstlenerek önemli bir anlaşmaya imza attı.

Türkiye Futbol Federasyonunda başkanlık, Fenerbahçe’de başkan vekilliği yaparak uzun yıllar spor camiasına katkıda bulunan en önemli kişilerin başında gelen, Abdullah Kiğılı’nın sahibi olduğu firma yurtdışına açılma konusunda önemli adımı dost ve kardeş ülke ile yapmış oldu.

Makedonya’da yapılan imza töreninde Basketbol Federasyonu Başkanı ve Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’nın eski basketbolcusu Pero Antic ve Kiğılı CEO’su Hilal Suerdem yer aldı. Makedonya Basketbol Milli  takımı ve Olimpiyat Komitesi şıklığını Kiğılı’ya emanet ederken Hilal Suerdem işbirliğinin önemini vurguladı ve balkanlarda da sporu desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

TÜRK MARKASI İÇİN BÜYÜK GURUR

Türkiye’nin yanı sıra yurtdışında da takımlara sponsorluk anlamda destek olduklarını ve bu desteklerin artarak devam edeceğini söyleyen Kiğılı CEO’su Hilal Suerdem, “Makedonya bizim kardeş ülkemiz, hem kültürel hem de coğrafi konum olarak yakınlığımız var. Burada olduğumuz için ve bu yakınlığımızı basketbol milli takımının resmi giyim sponsoru olarak pekiştirdiğimiz için çok mutluyuz. Türkiye’nin en büyük erkek giyim markası olarak güzel bir işbirliğine imza atıyoruz, anlaşmamızın her iki taraf için de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Futbol ve basketbol tüm dünyada en çok ilgi gösterilen, en çok izlenen en önemli spor dalı olmasının yanı sıra farklı ülkelerden farklı kültürleri bir araya getiren çok önemli bir yere sahip. Biz de yıllardır sporun ve sporcunun gelişmesi için elimizden gelenin fazlasını yaparak sektörde örnek bir duruş sergiliyoruz. Aynı zamanda bunu bir sosyal sorumluluk görevi olarak görüyoruz. Yalnızca ülkemizde değil global alanda da çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz ve Balkan ülkelerine çok önem veriyoruz. Makedonya ile hem kültürel hem de coğrafi yakınlığımız büyük bir avantaj. Makedonya’nın yanı sıra Arnavutluk, Bulgaristan, Sırbistan ve Romanya’da yatırımlarımıza devam edeceğiz. Makedonya Basketbol Milli Takımına bir Türk markasının sponsor olması ülkemiz ve bizim için büyük gurur.

Banner Content