2024/03/19 at 6:41 AM
Banner Top

İZVAK’a üye olan 6 İzmir takımı, ortak bir bildiri yayınladı. İzmir kulüpleri imzalanan bildiriyle birlik-beraberlik mesajı verdi. Düzenlenen imza törenine İZVAK Başkanı Ali Erten, Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Altınordu İcra Kurulu Başkanı Barış Orhun bilge, Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş, Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı, İzmirspor Başkanı Mustafa Gürkan katıldı. iZVAK Yönetim Kurulu da salonda hazır bulundu.

Bu bildirgeyi okuyan Erten, spor kulüplerinin İzmir’in en önemli markaları olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“İzmir’in spor kulüpleri, ekonomik yapılarının desteklenmesi, tesis yatırımlarının geliştirilmesi ve tamamlanması ve şehir dinamiklerinin desteği açısından diğer şehir kulüpleri ile kıyaslanamayacak seviyede geri kalmıştır. İzmir’de spor kulübü zenginliği, şehir dinamiklerinin desteği noktasında bir negatif gerekçe durumuna getirilmiş, ‘size destek olursam herkese olmam gerekir’ söylemiyle verilen destekler hep sınırlı kalmıştır. Güncel durumda, diğer şehir takımlarıyla olan rekabetimiz ‘haksız rekabet’ boyutunu bile aşmıştır.”
İzmir’in spor kulüpleri olarak güç birliği ve iş birliği yapma kararı aldıklarını bildiren Erten, en yakın zamanda merkezi ve yerel yönetimle birlikte bir “spor şurası” toplanması gerektiğini ve şehrin tüm dinamiklerinin katılımıyla “spor anayasası” oluşturulmasını istedi.
Erten, belediye spor kulüplerinin diğer kulüplerle rekabet eden değil, onları destekleyen bir yapıya kavuşturulması gerektiğini savunarak, “Statlarımız, sportif ve ekonomik başarımızın anahtarlarıdır. Bütün dünya örneklerinde olduğu gibi statların şehir içinde, şehre ve kulüplerimize değer katacak yapılar olarak değerlendirilmesini, bu konuda geçmiş dönemlerde yaşanan gecikmelere ve dolayısıyla büyük ekonomik kayıplara yol açan fikir ayrılıklarının artık gündemden kalkmasını, söylem ve hedef birliği oluşturulmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Saha dışında daha çok bir arada olacaklarını kaydeden Erten, “Centilmenlik ve hoşgörü ile taraftarlarımız arasında köprü olacağız. Şehrimizde bu konuda uygun iklimin oluşması adına, kulüp başkanları olarak, sahada sportif anlamda rekabet ederken, ülkemize ve tüm spor camiasına örnek olacak şekilde saha dışında her alanda iş birliği ve güç birliği yapacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Banner Content
Tags: , , , , , ,

Related Article