2024/03/19 at 6:39 AM
Banner Top

Bu yıl sağlık çalışanlarına adanan sezonda, Turkcell Kadın Futbol Ligi’nin 2020-2021 Sağlık Çalışanları Sezonu oynanan 4 karşılaşma ile başladı.
Pandemi koşulları nedeniyle, sağlık tedbirleri çerçevesinde Antalya’daki Aslan Zeki Demirci Spor Kompleksi’nde fanus düzeninde gerçekleşen organizasyonun ilk gününde 4 maç oynandı.

Yarın da (18 Nisan)İzmir’in şampiyon adayı Konak Belediyespor sahaya çıkacak. Ligde 16 takım mücadele edecek. Antalya’da tek devre lig usulüne göre düzenlenecek maçlarda 1. turda takımlar 4’erli gruplarda birbirlerine rakip olacak. Grup müsabakalarında ilk 2 sırayı alan takımlar ise çeyrek finallerde yer alma hakkı kazanacak. Ardından tek maç eleme usulüne göre ligin şampiyonu belli olacak.

Karşılaşmalar sonunda Türkiye şampiyonu olacak takım, 2021-2022 sezonunda Türkiye’yi UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde temsil etme hakkı kazanacak.

Kadın Futbol Ligi’nde mücadeleler yarın oynanacak 4 karşılaşma ile devam edecek.
Konak Belediyespor, Karadeniz Ereğli Belediyespor, Kocaeli Bayan FK ve Kayseri Gençler Birliği’nin yer aldığı D Grubu’nda mücadele edecek.
İzmir ekibi ilk maçını 15.30’da Kayseri Gençlerbirliği ile oynayaca.k

Başkan Abdül Batur Konak Belediyesi Melis Üyelerinin de eşlik ettiği ziyarette, takıma başarı dileklerini ileterek yolcu etti. Takıma güvenin tam olduğunu belirten Başkan Batur, Kadın Futbol Takımının Konak Belediyesi’ni ve İzmir’i temsil ediyor olmasının gururunu yaşadıklarının altını çizdi. Kendisi de eski bir futbol oyuncusu olan ve kulüp yöneticiliği de yapan Başkan Batur, maçlar için takıma tavsiyelerde bulunmayı ve taktik vermeyi de ihmal etmedi.

Seyircisiz olarak yapılan ilk gün karşılaşmalarında A Grubu’nda Beşiktaş, İlk Adım Belediyesi Yabancılar Pazarı Spor’u 8-1 mağlup ederken, Fatih Vatan Spor, Amed Sportif Faaliyetler’i 8-0 yendi. B Grubu’nda ise Adana İdmanyurduspor, Hakkarigücü Spor’u 2-1 mağlup ederken, Ataşehir Belediye Spor ile 1207 Antalyaspor Kadın Futbol Kulübü 1-1’lik skorla puanları paylaştı.

Maçları Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin ile Kadın A Milli Takım Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası ve Kadın Milli Takımlar teknik ekibi de izledi.

Banner Content