2024/03/19 at 6:59 AM
Banner Top

Karşıyaka 2020’ye büyük umutlarla girecek. Turgay Büyükkarcı yönetiminin sorunları teker teker çözmesi, Ufuk Sarıca’nın yeniden Pınar Karşıyaka’nın başına geçirilmesi, Soner Tolungüç’le futbolda kaybolan umutların geri gelmesi ve voleybolda Tamer Çamlıbel’in kendi oyuncularıyla zirve mücadelesine soyunması Karşıyaka’yı zirveye uçurdu. Kaf Kaf 2019’u 3 branşta birden şampiyonluk ve üst lig umuduyla tamamladı.

Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı 2014’te kulüp müzesine taşıyan, 1987’den 28 yıl sonra 2015’te şampiyonluk kazandıran Ufuk Sarıca yönetimindeki ekip ING Basketbol Süper Ligi’nde 3 yıl sonra iddialı kadrosuyla tekrar zirve yarışına ortak oldu. Liderlik mücadelesi veren Pınar Karşıyaka, ligde bu sezon oynadığı 14 maçın 12’sini kazandı. Kaf-Kaf, pazar günü lider Anadolu Efes’i hiç maç kaybetmediği evinde yenerse ilk yarıyı zirvede tamamlayacak.

FIBA Europe Cup’ta da yer alıp kupanın favorisi olarak gösterilen Pınar Karşıyaka, erkekler basketbolunda Avrupa’da yoluna devam eden 11 Türk takımı arasında grubunda lider olan tek ekip konumunda.


Geçen sezon transferi kapalı olmasına karşın, altyapı oyuncularıyla 3’üncü Lig’de Play-Off oynayan Karşıyaka, bu yıl da aynı rotaya girdi. Sancılı başlangıcın ardından Soner Tolungüç’le çıkışa geçen Yeşil-kırmızılı ekip 3’üncü Lig 2’nci Grup’da ilk yarıyı 17 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik, 5 mağlubiyetle Play-Off hattında dördüncü sırada tamamladı.
Antalya Kampı’nda Niğde Anadolu’ya 2-1 mağlup olan Nevşehir maçı ise hava koşulları yüzünden iptal olan Kaf Kaf kampa İzmir’de devam edecek.

Kadınlar Voleybol 1. Lig A Grubu’nda yıllardır genç kadroyla mücadele eden Kaf-Kaf, Tamer Çamlıbel yönetiminde öz kaynaklarıyla geçen yıl kıl payı kaçırdığı Play off için bu sezon avantaj yakaladı ve lgide devreyi 7 galibiyetle Play-Off’ta bitirdi.

Banner Content
Tags: , ,

Related Article