2024/03/19 at 11:48 AM
Banner Top

Eski sporcu Uğur Kılıç, bu yıl yapılması planlanan Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) başkanlık seçiminde aday olacağını açıkladı.

THF’de 2014-2016 yıllarında yönetim kurulu üyeliği de yapan Kılıç, adaylığını düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

InterContinental İstanbul otelinde düzenlediği  basın toplantısında başlıca projelerini aktardı ve “Artık kaybedecek zamanımız yok. Önceliğimiz, camiayı tekrar bir araya getirmek. Oluşturacağımız sinerjiyle, hedefimiz Türk hentbolunun Avrupa’nın en başarılı ilk beş ülkesi içerisinde yer almasını sağlamak. Bu amaç doğrultusunda hentbol için projeleri olan herkes ile bir araya gelmeye hazırız” dedi.

Spor aşığı bir ailede büyüdüğünü söyleyen Kılıç, “Hentbolla tanışmamla birlikte 18 yıllık sporculuk kariyerine başlamış oldum. Hentbol bana her zaman çok ama çok değer kattı. Düşmenin ne kadar normal, ayağa kalkmanın ne kadar değerli olduğu, birlik olmanın, birlikte sevinmenin, birlikte üzülmenin yani takım olmanın ne demek olduğunu bu sihirli top sayesinde öğrendim. Ve bu sihirli toptan hiç vazgeçmedim. Sporculuk kariyerimi sonlandırdıktan sonra Hentbol Magazin dergisinde sekiz yıl boyuncu 72 sayı yayınladım. Sonrasında da iki yıl federasyon yönetim kurulu üyeliği yaptım. Bu üyelik süresince hentbolun ihtiyaçlarını, sorunlarını gözlemleme şansım oldu.” ifadelerini kullandı.

Kurullar yönetecek

Uğur Kılıç, sözlerine yönetim kurulu başta olmak üzere tüm kurullarda çalışma ve sorumluluk bilincine sahip, liyakat sahibi kişilerin yer alacağını söyleyerek başladı ve özellikle kurullarda kadın üyelere daha fazla yer vermek için ekstra çaba harcayacaklarını ekledi. Uğur Kılıç şöyle konuştu: “Yönetim Kurulu’nun yanı sıra yeni oluşturacağımız Lig Kurulu, Danışma Kurulu, Herkes İçin Hentbol ve Veteran Hentbol Kurulu ile birlikte Türk hentbolunu geniş bir yelpazede yöneteceğiz. Göreve geleceğimiz gün itibarı ile hayata geçireceğimiz projeleri tüm şeffaflığıyla paylaşarak, tüm kararları ortak akıl ile alacağız. Kurullarımızda, bulunduracağımız kadın üyelerle, Avrupa Hentbol Federasyonu’nun da desteklediği cinsiyet eşitliği politikasına tam destek vereceğiz.”

“Salon sayısını ve kalitesini artıracağız”

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, belediyelerin ve kulüplerin desteğini alarak salon sayısını ve kalitesini artıracaklarını söyleyen Kılıç, “Kulüplerimizi güçlendirmek ve ülkemizi uluslararası alanda daha büyük hedeflere ulaşmasını sağlamak için her zaman başta kulüpler olmak üzere tüm paydaşlarımızın yanlarında olacağız. İlk defa bizim tarafımızdan hayata geçirilecek, profesyonel bir ekipten oluşacak, Kurumsal İletişim ve Pazarlama Departmanını kuracağız. Hentbol maçlarının ulusal kanallardaki canlı yayın sayısını ve çekim kalitesini artıracağız. Sosyal medyada yarattıkları farkındalıklarla dikkat çeken Z kuşağı ve geleceğin sporcuları Alfa kuşaklarını hentbol ile buluşturacak etkinlikler ve iletişim yöntemleri kullanacağız. Hedefimiz günümüzde 250 bin TL düzeyinde olan sponsorluk gelirlerini yönetim dönemimizde 30 milyon TL’ye çıkartmak. Yenilenen sponsorluk çalışmalarıyla diğer takım sporlarına alternatif sponsorluk modelleri geliştirerek hentbola maksimum fayda sağlamak amacındayız. Düzenleyeceğimiz Final4, All Star maçı ve Gala Gecesi gibi etkinliklerle hentbolun medyada daha fazla görünür olmasını sağlayacağız.” dedi.

Uğur Kılıç şunları söyledi: “Hentbolda gelirleri artırmak kadar giderlerin doğru yönetilmesinin büyük önemi olduğuna inanıyoruz. Bu amaçla, profesyonel bütçe yönetimi ile tüm hentbolu kapsayacak şekilde Entegre Tedarikçi Yönetim Sistemi’ne geçeceğiz. Bu sistem, ilk etapta lig organizasyonu, hakem, gözlemci ve kulüplerin ulaşım ve konaklamalarını, milli maçlar ve kampları kapsayacak. Böylece tüm bu faaliyetlerin hem daha organize bir şekilde yapılmasını sağlayacak hem de gerek THF gerekse kulüplerin üstlenmek durumunda oldukları giderleri ciddi bir oranda azaltacağız”.

Altyapıda Yeniden Yapılanma

Sporda başarıya ulaşmanın yolunun altyapıya önem vermek olduğunu vurgulayan Uğur Kılıç, erken yaşlarda yetenek seçimlerinin yapılacağını, bununla birlikte altyapıda yeni bir sistem ve düzen oluşturacaklarını söyledi. Beden eğitimi öğretmenlerinin aynı zamanda birer rehber öğretmen olduğunu belirten Kılıç, “Beden eğitimi öğretmenleri ile birlikte hentbolu eski görkemli yıllarına geri döndüreceğiz.” dedi. Oluşturulacak “Hentbol Antrenör Akademisi” projesiyle antrenör eğitimlerini, “Hentbol Akademi” projesiyle de spor okulu takımları oluşturacaklarını ve her ilde hentbol şenlikleri ve altı ayda bir hentbol festivalleri düzenleyeceklerini söyledi ve ekledi: “Türk antrenörlerinin aslında yabancı meslektaşlarından bir eksiği olduğunu düşünmüyoruz. Antrenörlerimize daha profesyonelce ve bilgileriyle tecrübelerini ortaya koyabilecekleri fırsatlar sağlayacağız. Antrenörlerimizin uluslararası alanda da görev yapabilmeleri için yabancı dil eğitimleri ve uluslararası seminerlere katılmalarına destek olacağız. Kuracağımız, THF Dijital Eğitim Platformu ile yurt genelinde eğitimlere kolay ve ücretsiz erişmelerini sağlayacağız. Yine “CoachingClinic” programı ile üst düzey yabancı antrenörleri, Türk meslektaşları ile bir araya getireceğiz. ‘Okullarda Hentbol’ projesiyle beden eğitimi öğretmenleriyle birlikte hentbolu eski görkemli yıllarına geri döndüreceğiz, okullarda şenlikler düzenleyeceğiz” dedi.

Uğur Kılıç kimdir?

1976 yılında doğan Uğur Kılıç, 1994 ile 2006 yılları arasında Arçelik, YKM, İstanbulspor, Çanakkale Seramik, Beşiktaş, Diyarbakır Polisgücü ve İzmit Büyükşehir Belediyesi takımlarında oynadı. 23 kez milli takımlarda görev yapan Kılıç, 2010-2018 yılları arasında hentbolun tek basılı yayın organı Hentbol Magazin dergisini yayınladı. 2013-2017 yılları arasında dört kez organize ettiği Hentbol Magazin Yılın Hentbol Ödülleri Gala Gecesi ile de hentbolun tanıtımına ve ulusal basında yer almasına önemli katkılar sağladı. 2012-2014 yılları arasında THF Pazarlama Kurulu Başkanı ve 2014-2016 yılları arasında da THF Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Uğur Kılıç, evli ve iki çocuk babasıdır.

Banner Content
Tags: , ,

Related Article

No Related Article