2024/10/30 at 9:42 PM
Banner Top

Altınordu efsane futbolcularından “Kasap” lakaplı Nehir Çetintaş’ı kaybetmenin acısını yaşıyor. Sert futboluyla ve fizik gücüyle bir döneme damga vuran, ancak saha dışında futbolunun aksine yumuşak kalpli, sevecen ve hoş sohbet bir insan olan Çetintaş, gece saat 02.00’de geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Çetintaş’ın ani vefat sevenlerini ve Altınordu ve futbol camiasını üzüntüye boğdu.

Futbola Gemlikspor’da başladı. Yolu Altınordu’yla kesiştikten sonra formayı kapmak için büyük mücadele verdi. Balıkesirspor ve Nevşehirspor macerasının ardından soluğu Almanya’da aldı ve Augsburg’da takım kurdu. Türkiye’ye yurtdışından transferler yaptı. Sert müdahaleleriyle nam saldı. herkes onu ‘Kasap’ Nehir Çetintaş olarak hatırladı

Milliyet Ege Spor Müdürü Mehmet Demirtaş ve usta kalem Fatih Fatih Tanfer’e verdiği bir röportajda kendini şöyle anlatmıştı:

“1940 yılında Bursa’da doğdum. Hayatım futbol ile geçti. Kendimi bildim bileli futbolun içerisindeyim. Ağabeylerimle birlikte futbol oynamayı severdim. Futbola Gemlikspor’da başladım. Buradan sonra Gemlik Çimentospor’da futbol oynamaya devam ettim. Gemlik Çimentospor gerçekten dönemin iyi takımlarındandı. Bu takımda oynayanları fabrikaya işçi olarak alıyorlardı. Daha sonra Sümerspor’a transfer oldum. 2 sene burada oynadıktan sonra da Bursa Acar İdman’a gittim. Bursa Acar İdman da o yıllarda Türkiye’de en iyi takımların arasında gösteriliyordu. Ardından yolum Altınordu ile kesişti.

Takımda çok iyi bir bek vardı. O yüzden 10 maç kadar oynadım oynamadım. Beklemede kaldım fakat bu süreçte hiçbir zaman pes etmedim ve çok çalışarak takımın as oyuncusu oldum. 1966’ya kadar Altınordu’da oynadım. Sonra Eskişehirspor’da 1 sene kiralık olarak kaldım. Ardından Balıkesirspor, Nevşehirspor’da top koşturduktan sonra Almanya’ya gittim.

1973 yılında gittiğim Almanya’da takımlar kurdum. Augsburg’da bir Türk takımı oluşturdum. Almanya’dan Türkiye’ye ilk transferi ben başlattım. 1983’te antrenörlük hayatıma başladım. Türkiye’de şartların uygun olmadığını gördükten sonra yeniden Almanya’ya döndüm. Emekli olunca da Türkiye’ye geldim. Futbolu çok sert oynadığım için bana “Kasap” lakabını takmışlardı. Saha dışında çok sert bir insan olmamama rağmen saha içi topla birlikte birçok oyuncuya sert müdahalelerde bulunurdum.

Nehir Çetintaş’ın cenazesi 12 Kasım Cuma günü öğle namazının ardından Bahçelievler Gülbahçe Camii’nden kaldırılacaktır.

Banner Content