2024/05/08 at 9:23 PM
Banner Top

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, basketboldaki çözülmenin Afyon’la başladığını vurgularken, “Başka kulüpler de Afyon’u takip edecek. Dövizdeki kur artışı karşısında devletin destek vermemesi durumunda basketbolumuz çökecek” dedi.

Büyükkarcı, Dolar 7.5 TL iken sezon ortalamasını 9 TL’den hesapladıklarını ve tüm kulüplerin hesabında an itibariyle 5-6 TL sapma olduğunu vurgularken, “Bunu hiçbir kulüp kaldıramaz” diye konuştu.

Büyükkarcı şöyle konuştu:
“Son 10 yılda basketbolumuz iyi yerlere geldi, kulüpler Avrupa şampiyonlukları kazandı. Hiçbir takım sporunda olmadığı kadar olmadığı kadar iyi durumdayken, basketbol Türkiye’nin ikinci branşı iken, Avrupa başarıları açısından futbolu çok geride bırakmışken döviz kurundaki artış basketbolumuzda büyük bir çöküş meydana getirecektir.
Çözülme Afyon’la başladı, başka kulüpler de Afyon’u takip edecek. Böyle devam ederse ligden düşmeyi kaldırmak da çözüm değil çünkü Türkiye’nin çoğu kulübü BAT’taki dosyalarından dolayı yabancı transfer edemeyecek, bu da ligin marka değerini etkileyecek, sponsor, TV gelirleri düşecek. Devlet desteği olmadan altından kalkamaz. Çökeriz, Edirne dışına çıkamayız.”

HACKLENMİŞ HESAPTAN FENERBAHÇE PAYLAŞIMI

Fenerbahçeliler’in sosyal medyasında Fenerbahçe’ye hakaret ettiği yolunda paylaşımlar gördüğünü belirten Başkan Büyükkarcı, “Yıllar önce hacklenmiş hesabımdan yazılanlardan dolayı iş saçma sapan bir yere gidiyor. Benim bugüne kadar hiçbir kulübe hakaretim olmamıştır” dedi.

Banner Content